Safety&Health@Work 2024: 50% groei en verbreding aanbod markeren een succesvolle editie
03 Oktober 2024
Safety&Health@Work 2024: 50% groei en verbreding aanbod markeren een succesvolle editie

Met trots kijken we terug op een succesvolle editie van Safety&Health@Work die dit jaar maar liefst 50% is gegroeid in zowel bezoekersaantallen als in beursoppervlakte. We ontvingen 3.425 professionals en 134 exposanten uit diverse sectoren, variërend van preventiemedewerkers tot QHSE-managers en inkopers.

Daarnaast zagen we meer exposanten die actief zijn in nieuwe segmenten, naast het vertrouwde aanbod van persoonlijke beschermingsmiddelen. De toename van aanbieders in technologie en robotica benadrukt de innovatieve ontwikkelingen binnen de veiligheidssector. Ook het segment kennis en opleidingen kende groei, met nieuwe partijen die preventieve oplossingen en trainingsprogramma's introduceerden om de veiligheidscultuur binnen organisaties verder te versterken.

Jody Schinkel, Business developer gezond & veilig werken bij TNO, benadrukt het belang van deze ontwikkelingen: "4.000 doden per jaar en 250.000 gezonde levensjaren verloren in Nederland. Gezond en veilig werken is hartstikke belangrijk, goed dat hier aandacht voor geweest is met de gezondheidskundigen en veiligheidskundigen bij elkaar. Mooi dat wij hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren met kennisinstituten, producenten en leveranciers en dit onderwerp onder de aandacht hebben kunnen brengen."

Nieuw dit jaar was de samenwerking met het NVVK Veiligheidscongres. Kees Roelofs, voorzitter van de congrescommissie van de NVVK, sprak zijn tevredenheid uit: "We zijn heel erg tevreden over hoe het gegaan is, we zijn een nieuw concept begonnen waarin wij als vereniging samenwerken met Ahoy om onze leden nog beter te kunnen voorzien van informatie en kunnen helpen om goede keuzes te maken op het gebied van veiligheid. Ik denk dat de combinatie van over de inhoud denken en zien wat er buiten de deur gebeurt, zoals te zien op de beurs, een goede combinatie is."

Het kennistheater bood een breed scala aan actuele onderwerpen, waaronder de presentatie van bergbeklimmer Melvin Redeker over het balanceren tussen veiligheid en succes. Sessies zoals die over Virtual Reality voor veiligheidstrainingen van Heijmans, de Zien-handelen-leren workshop van Dura Vermeer en de impact van AI in werkprocessen gaven een inspirerende blik op de toekomst. 

Met deze succesvolle editie als fundament kijken we alweer uit naar de volgende editie in 2026. We zullen de ingeslagen weg voortzetten door de nieuwe segmenten verder te laten groeien, innovatie een podium te geven en een inhoudelijk sterk programma te presenteren . Wij bedanken alle exposanten, partners, sprekers en bezoekers voor hun bijdrage en zien uit naar de volgende edities.

Tot in 2026!

Safety&Health@Work 2026 vindt plaats op 7 en 8 oktober.

Supporting partners
  • Bouwend Nederland
  • iTanks
  • NIBHV
  • NVVK
  • Safety Delta Nederland
  • VOMI
  • VVGW